facebook-32   youtube-32

 TENZIN WANGYAL RINPOCSE BUDAPESTEN 2019. SZEPTEMBER 6-7-8.

fb cover 1v

 

REGISZTRÁCIÓ ÉS TOVÁBBI iNFORMÁCIÓ ITT.

Talán a legtöbben úgy gondoljuk, hogy a valódi kreativitás valamilyen isteni adottság, amely csak a kiválasztott keveseknek adatott meg. Tenzin Wangyal Rinpocse idei tanításán bevezetést ad a bön buddhizmus egy ősi gyakorlatába, amely képes a bennünk rejlő kreatív lehetőségeket és energiákat felszabadítani, így nagyobb örömöt élhetünk át életünk mindennapi cselekvései során, sőt, az élet olyan új területei is megnyílhatnak előttünk, amelyekre eddig talán nem is gondoltunk. A gyakorlat végzéséhez nem szükséges semmilyen külső segédeszköz, ezért könnyen át tudjuk ültetni a hétköznapi életünkbe, amelynek így minden pillanata a spontán kreativitás örömteli megélésévé változhat.

Szeptemberben tanításhoz kapcsolódan jelenik meg Tenzin Wangyal Rinpocse új könyve Spontán kreativitással címmel.

 

Dr. Sangmo Yangri az indiai Lishu Intézet tanítója kétórás előadást tart a bön buddhizmus női gyakorlóiról július 2-án kedden 17.00-től a tan kapuja buddhista főiskolán

Női gyakorlók a bön buddhizmusban small


Dr. Sangmo Yangri tehetséges író, előadó, fordító és oktató a bön és a buddhizmus témájában. Elsőként szerzett doktori diplomát a Tibeti Tanulmányok Központi Egyetemén (Central University of Tibetan Studies), az indiai Varanasiban, és a második női hallgató volt, aki ledoktorált az egyetemen.

Dr. Sangmo Yangri előadásának témakörei:
• A bön hagyomány rövid áttekintése, és a bön tanítás és gyakorlás útját járva általa tapasztalt emlékezetes események;
• Női gyakorlók Buddha Tönpa Shenrab Miwocse korában;
• A tantrikus dákini Zang Za Ring Tsun;
• A Bhikshuni hagyományvonal felszentelése (női szerzetesek teljes felszentelése) a bön hagyományban;
• Történelmi és kortárs történetek a bön női gyakorlóiról.

A részvétel felajánlás alapú, javasolt felajánlás: 2000Ft.

Facebook eseményoldal

 

GESHE SHERAB LODEO ÉS DR. SANGMO YANGRI AZ INDIAI LISHU INTÉZET TANÍTÓI MAGYARORSZÁGON 2019. JÚLIUS 3-7.  

 

  Lishu elvonulas banner OK

 

A Ligmincha Magyarország egyike azoknak az európai bön buddhista közösségeknek, aki vendégül láthatja egy hétre az indiai Lishu intézet tanítóit Geshe Sherab Lodoet és Dr. Sangmo Yangrit.Tenzin Wangyal Rinpocse javaslatára egy 3,5 fél napos elvonulás vezetésére kértük fel a tanítókat. 

  https://goo.gl/forms/xHw303a7wEvdE6uk2 

Köszönjük a segítségeteket!

 

A TANÍTÓK EURÓPAI KÖRÚTJÁNAK DÁTUMAI, PROGRAMOK

Letöltés pdf-ben.

Tanítók bemutása - letöltés pdf 

 

Lishu Teacher Trip Europe 2019 Tourposter HUN.

 

 

A-tri DZOGCSEN Geshe ChoekhortsHang Rinpocsétől - 2019. ÁPRILIS 26-27-28. BUDAPEST, ZÖLD KAKAS LÍCEUM

2019 04 CHR

 

Örömmel tájékoztatunk Titeket, hogy Choekhortshang Rinpocse tavasszal újra eljön hozzánk Budapestre, hogy a tavalyi előkészítő gyakorlatok után újabb tanítást adjon nekünk az A-tri dzogcsen ciklusból.

Regisztráció:  https://goo.gl/forms/81Sji95wueLdmoLe2

Az A-Tri ('iránymutatás az őseredeti állapotba') ciklus egyike a három dzogcsen tanításnak a bön hagyományban, amelyek lényegi esszenciája megegyezik, azonban átadási vonalaik, bizonyos metódusaik és gyakorlataik különböznek. Az A-Tri ciklus első verzióját, amely 80 gyakorlati fázisból épült fel, a 11. században állította össze korábbi tanításokból és saját tudatának kincsestárából Ritro Chenpo (1038-1096), akit szent embernek tekintettek a maga korában. A gyakorlatokat a hagyományvonal későbbi mesterei tovább sűrítették, így alakult ki a 13. században a ma is gyakorolt 15 gyakorlatból álló sorozat, amelyet a híres láma, Drugyalwa Yungdrung (1242-1290) állított össze, majd a 20 században további kommentárokkal, valamint a sötét elvonulásra vonatkozó speciális tanításokkal látott el Shardza Tashi Gyaltsen (1859-1933 vagy 1935), a bön tanítások nagy összegzője. A tanítások ezen ciklusa a hagyományvonal kiváló mesterei áldásos tevékenységének köszönhetően rendkívül szisztematikus és esszenciális, ezért kivételesen szerencsések lehetünk, hogy azok magyarországi átadásán jelen lehetünk.

 

  

 TENZIN WANGYAL RINPOCSE SALE Ö MANTRA LETÖLTÉSE

Mantra magyarázat letöltése

 

 saleo mantra kep

 

  

ADATKEZELÉSI SZABÁLYOZÁS 

Az Európai Unió általános adatvédelmi szabályozása (GDPR), 2018. május 25-én lépett hatályba. Ez az elmúlt 20 év legfontosabb intézkedése, melynek a célja a személyes adatok szabályozásának harmonizálása az Európai Unión belül.

A Ligmincha Magyarország adatkezelési szabályzatát ITT ismerheti meg.

Amennyiben korábban feliratkozott hírlevelünkre, itt erősítheti meg, illetve ha még nem volt feliratkozva, de szeretne azt itt teheti meg: FELIRATKOZÁS MEGERŐSÍTÉSE

 

 TENZIN WANGYAL RINPOCSE MEGVÁSÁROLT KÖNYVÉHEZ TARTOZÓ HANGANYAG A KÉPRE KATTINTVA TÖLTHETŐ LE AZ  ŰRLAP KITÖLTÉSE UTÁN

gyogyito-hangok 360w

 

TIBETI HANGGYÓGyÍTÁS ÉS TSEWANG RIGDZIN HOSSZÚ ÉLET GYAKORLAT TENZIN WANGYAL RINPOCSÉTŐL - 2017. szeptember 8-9-10.

webre2

 

Gyógyító bUDDHA TANÍTÁS GESE CHOEKHORTSHANG RINPOCSÉtől  – 2017. Június 16-17-18. 

 

gyogyito csoport

 

 

Tummo – Az őseredeti bölcsesség tüzének tibeti gyakorlata Budapesten

Gese Choekhortshang Rinpocse bön buddhista lámától – 2017. január 6-7-8.

2016 0108 budapest tummo group

 

 A Ligmincha Magyarország meghívására ismét hazánkba látogatatott Gese Choekhortshang Rinpocse, bön buddhista láma, aki ezúttal a Tummo, az őseredeti bölcsesség tűzének gyakorlatába vezette be az érdeklődőket és ezen belül az általános és a különleges előkészítő gyakorlatokról adott tanítást. A csatorna és csakratísztító gyakorlatok elsajátítása, gyakorlása után újabb Tummo tanításra invitáltuk Rinpocsét, amire várhatóan jövő év elején kerül majd sor.

Aki részt vett a tanításon és később szeretne közösen is gyakorolni, jelezze nekünk Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. . Hosszabb, több napos gyakorlásokat júniustól szervezünk, míg a tísztító gyakorlatokat rövidebben a közös gyakorlások elkülönített részeként is végezni fogjuk.

 

GESE CHOEKHORTSHANG RINPOCSE tanítása: Álom és jóslás a Tibeti bön hagyományban - 2016. május 27-28-29.

A Ligmincha Magyarország meghívására májusban ismét hazánkba látogatott Gese Choekhortshang Rinpocse, aki az álmokból történő jóslás ősi módszereiről adott tanítást a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán.

csoport

 

ÉVKEZDŐ BARDÓ TANÍTÁSOK GESE CHOEKHORTSHANG RINPoCSÉTŐL

2016. JANUÁR 15-16-17.

  

bardo csoport ok

 

A Ligmincha Magyarország meghívására januárban ismét hazánkba látogatott Gese Choekhortshang Rinpocse, és bardó tanításokat adott a bön buddhista hagyományból.  A vele készült interjú magyar fordítását ide kattintva olvashatjátok el.

A tanításon több mint 150-en vettünk részt. 

A tanításon készült bardó ima videó felvételemagyar és angol és tibeti feliratozással ide kattintva érhető el:

 

 

TENZIN WANGYAL RINPOCSE ÚJRA BUDAPESTEN 2016.

A Ligmincha Magyarország meghívására szeptemberben ismét hazánkba látogatott Tenzin Wangyal Rinpocse, a bön buddhizmus legmagasabb rangú nyugaton élő képviselője. Rinpocse ez alkalommal az alvás jógájának gyakorlatáról adott tanítást, amely a felébredés erőteljes eszközeként segít abban, hogy az általában öntudatlanságba zuhant mélyalvás időszakát a tudat tiszta természetében időzve töltsük, integrálva azt spirituális ösvényünkbe.

 

2016 Sleepyoga Budapest

 

TENZIN WANGYAL RINPOCSE BUDAPESTEN 2015

Hosszú évek várakozása után abban az áldásban lehetett részünk, hogy Tenzin Wangyal Rinpocse, elfogadva meghívásunkat, hazánkba látogatott, és Álomjóga tanítást adott augusztus végén. Több mint 300-an hallgathatuk Rinpocse tanítását és gyakorolhattunk együtt, aminek hatalmas ereje váljon minden javára!

 

alomjoga csoportkep web 2

 

közösségünkről

A Ligmincha Magyarország a Ligmincha International tagjaként a tibeti bön buddhista hagyomány Tenzin Wangyal Rinpocse által képviselt átadási vonalához tartozik. Elsődleges célja, hogy Rinpocse tanításait elérhetővé tegye a magyar érdeklődők számára, ezzel segítve őket, hogy felismerjék lényegiségük határtalan természetét, valamint támogatva a bön buddhista hagyomány fennmaradását a a XXI. században.

 

Ligmincha HU 2200 col kisebb

 

A Ligmincha International nevét Zsang Zsung ősi királyságának Ligmincha királyi dinasztiájáról kapta. Úgy tudjuk, ez a királyság a mai Tibet, észak-nyugati részén helyezkedett el. A Ligmincha pecsét külső körében található felirat a legutólsó Ligmincha király eredeti hivatalos pecsétjéről származik. Jelentése: "A létezés királya, kinek hatalma van a Három Birodalom felett." (Tib.: Kham Chan pa san lig zhi ra rcan). E körön belül tűnik fel a lótusz öt szirma, mely az Ötféle Tudást (rig-gnas-lnga) szimbolizálja, mely nélkül egy művelt emberi lény nem képes teljes életet élni a világon. E körön belül található a nyolcágú csillag, mely a Bön Kilenc Útja közül a megvilágosodáshoz vezető nyolc okozati és gyümölcsöző ösvényét mutatja fel. A pecsét közepén látjuk a tibeti "Á" betűt, mely a kilencedik ösvényt jelöli, az Önfelszabadulás Végső Ösvényét, a Dzogcsent, a Nagy Tökéletességet.

 

gyakorló csoport

Mindenki számára nyitott gyakolócsportunkba szeretettel várunk minden érdeklődőt. Gyakorlatainkat A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán (Budapest, IX. Börzsöny u. 11)  vagy a Zöld Kakas Líceumban (Budapest, Hurok u. 11, 1091)  végezzük a sarokdharma teremben  csütörtökön 18.00-20.00 között és szombaton 15.00-18.00 között, illetve havonata egyszer délelőtt 10.00-12.00.  

Az aktuális gyakorlások témáját minden héten hírlevelünkben, illetve Facebook oldalunkon tesszük közzé, kérjük kövessétek a híreket ott, vagy írjatok nekünk: 

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://www.facebook.com/ligmincha.hungary