facebook-32   youtube-32

Gese Choekhortsang Rinpocse: TUMMO II. - január 5-6-7. BUDAPEST

 A Ligmincha Magyarország meghívására ismét hazánkba látogat Gese Choekhortsang Rinpocse, bön buddhista láma, aki ezúttal a Tummo, a benső hő kifejlesztésének átadását folytatja. Mivel célunk, hogy minden érdeklődő lehetőséget kapjon a gyakorlat végzésére, ezért az első tanításon való részvétel nem feltétele a mostaninak: az első tanítás hanganyagát Rinpocse engedélyével, külön felajánlás megtételét követően megosztjuk az érintettekkel (ez azonban feltétele a részvételnek azoknál, akik az előző tanításon nem voltak jelen).

REGISZTRÁCIÓ ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:  https://goo.gl/tHLjx5

 

FB esemenykep kisebb

 At the invitation of Ligmincha Hungary Gese Choekhortsang Rinpoche, Bön Buddhist lama, is coming to Hungary again to continue the transmission of Tummo teaching, the cultivation of inner heat. As our aim is to give everybody interested in Tummo the opportunity to practice, you can participate in this teaching even if you did not take part in the first teaching: with Rinpoche’s permission the audio material of Tummo I. will be shared with those who give the extra donation.

REGISTRATON AND FURTHER INFORMATION:  https://goo.gl/tHLjx5

 

 

HH Menri Trizin

Tudatni szeretném mindenkivel, hogy ma, 2017. szeptember 14-én Őszentsége 33.-ik Menri Trizin elhagyta testét és a Paranirvánába távozott. Ez körülbelül Újdelhi idő szerint 18.25-kor történt. (magyar idő 14.55).

Tegnap este érkeztem meg feleségemmel, Tseringgel Indiába a Menri Kolostorba. Reggel meglátogathattam és láthattam Őszentségét, megérintettem és megmasszíroztam lábait, és áldást kaptam tőle.

Őszentségét lámák vették körül, akik vigyáztak rá, békés volt. Őszentsége egész élete arról szólt, hogy szolgáljon másokat: a múltban, jelenben és a jövőben. Cselekedetei megőrízték a Bön múltját: a Bön eljutott Tibetből Indiába, majd az Indiából az egész világba. Fáradhatatlanul munkálkodott azon, hogy minden gyakorlót támogasson. Igyekezete közben mindvégig biztosította, hogy Shenrap tanításai fennmaradhassanak a jövőben is.

Emléke, szüntelen tevékenysége, maradandó jelenléte mindig itt lesz velünk, utat mutat és támogat minket életünk során. A példája a jövőben inspirációként szolgál ahhoz, hogy szeretetteljes és együttérzéssel teli dharma életet éljünk, amely mások segítéséről szól.

Szeretném mindenkinek megköszönni az imákat és mantrákat, amit Őszentségéért mondtak. Ezeken keresztül közösen közvetlen kapcsolatot hoztunk létre vele és egymással. Most, hogy Őszentsége elhagyta testét, végezzük a szívmantra gyakorlatát: Om Ma Tri Mu Yé Sa Lé Du 
Gyújthattok gyertyát, füstölőt és recitálhatjátok Őszentsége négysoros imáját. 

Szeretetem és áldásomat küldöm mindannyiótoknak.

Tenzin Wangyal Rinpocse

A levél angolul ITT.

 

 Őszentsége négysoros imája

ཨེ་མ་ཧོ། རབ་འབྱམས་ཕོགས་བཅུའི་རྒྱལ་བ་སྲས་བཅས་ཀི།
E Ma Ho! Rab dzsam csog csu gyal va szé csé kji
མཁེན་བརེའི་ཡེ་ཤེས་ངོ་བོ་གཅིག་བསྡུས་པ།
Kjen ce je se ngo vo csig dü pá
ཟབ་རྒྱས་གཤེན་བསྟན་སེལ་བའི་འཕིན་ལས་ཅན།
Zab gye sen ten pel vé trin lé csen
ལུང་རོགས་བསྟན་པའི་ཉི་མ་རག་འཆར་ཤོག།
Lungtok Tenpa’i Nyima tag csar sok

"A tíz irány buddháinak és bódhiszattváinak mindentudó bölcsessége
Egybeolvadt benned, Legmagasabb.
Tönpa Senrab mély, kiterjedt és áradó tanításai megvilágosodott aktivitásának birtokosa,
Érted imádkozunk, Lungtok Tenpa’i Nyima, ragyogj örökké!"

Hang:  https://www.oceanofwisdom.org/mantra.php?mantra=7

OM MA TRI MU YE SA LE DU mantra.: http://ligmincha.hu/images/Letoltesek/MATRI_Mantra.pdf
Hang:  https://www.oceanofwisdom.org/mantra.php?mantra=18 

 

HH2

 

A MEGVÁsÁrOLT KÖNYVHÖZ TARTOZÓ HANGANYAG A KÉPRE KATTINTVA TÖLTHETŐ LE AZ ŰRLAP KITÖLTÉSE UTÁN

gyogyito-hangok 360w

 

TIBETI HANGGYÓGyÍTÁS ÉS TSEWANG RIGDZIN HOSSZÚ ÉLET GYAKORLAT TENZIN WANGYAL RINPOCSÉTŐL - 2017. szeptember 8-9-10.

webre2

 

Gyógyító bUDDHA TANÍTÁS GESE CHOEKHORTSHANG RINPOCSÉtől  – 2017. Június 16-17-18. 

 

gyogyito csoport

 

 

Tummo – Az őseredeti bölcsesség tüzének tibeti gyakorlata Budapesten

Gese Choekhortshang Rinpocse bön buddhista lámától – 2017. január 6-7-8.

2016 0108 budapest tummo group

 

 A Ligmincha Magyarország meghívására ismét hazánkba látogatatott Gese Choekhortshang Rinpocse, bön buddhista láma, aki ezúttal a Tummo, az őseredeti bölcsesség tűzének gyakorlatába vezette be az érdeklődőket és ezen belül az általános és a különleges előkészítő gyakorlatokról adott tanítást. A csatorna és csakratísztító gyakorlatok elsajátítása, gyakorlása után újabb Tummo tanításra invitáltuk Rinpocsét, amire várhatóan jövő év elején kerül majd sor.

Aki részt vett a tanításon és később szeretne közösen is gyakorolni, jelezze nekünk Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. . Hosszabb, több napos gyakorlásokat júniustól szervezünk, míg a tísztító gyakorlatokat rövidebben a közös gyakorlások elkülönített részeként is végezni fogjuk.

 

GESE CHOEKHORTSHANG RINPOCSE tanítása: Álom és jóslás a Tibeti bön hagyományban - 2016. május 27-28-29.

A Ligmincha Magyarország meghívására májusban ismét hazánkba látogatott Gese Choekhortshang Rinpocse, aki az álmokból történő jóslás ősi módszereiről adott tanítást a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán.

csoport

 

ÉVKEZDŐ BARDÓ TANÍTÁSOK GESE CHOEKHORTSHANG RINPoCSÉTŐL

2016. JANUÁR 15-16-17.

  

bardo csoport ok

 

A Ligmincha Magyarország meghívására januárban ismét hazánkba látogatott Gese Choekhortshang Rinpocse, és bardó tanításokat adott a bön buddhista hagyományból.  A vele készült interjú magyar fordítását ide kattintva olvashatjátok el.

A tanításon több mint 150-en vettünk részt. 

A tanításon készült bardó ima videó felvételemagyar és angol és tibeti feliratozással ide kattintva érhető el:

 

 

TENZIN WANGYAL RINPOCSE ÚJRA BUDAPESTEN 2016.

A Ligmincha Magyarország meghívására szeptemberben ismét hazánkba látogatott Tenzin Wangyal Rinpocse, a bön buddhizmus legmagasabb rangú nyugaton élő képviselője. Rinpocse ez alkalommal az alvás jógájának gyakorlatáról adott tanítást, amely a felébredés erőteljes eszközeként segít abban, hogy az általában öntudatlanságba zuhant mélyalvás időszakát a tudat tiszta természetében időzve töltsük, integrálva azt spirituális ösvényünkbe.

 

2016 Sleepyoga Budapest

 

TENZIN WANGYAL RINPOCSE BUDAPESTEN 2015

Hosszú évek várakozása után abban az áldásban lehetett részünk, hogy Tenzin Wangyal Rinpocse, elfogadva meghívásunkat, hazánkba látogatott, és Álomjóga tanítást adott augusztus végén. Több mint 300-an hallgathatuk Rinpocse tanítását és gyakorolhattunk együtt, aminek hatalmas ereje váljon minden javára!

 

alomjoga csoportkep web 2

 

közösségünkről

A Ligmincha Magyarország a Ligmincha International tagjaként a tibeti bön buddhista hagyomány Tenzin Wangyal Rinpocse által képviselt átadási vonalához tartozik. Elsődleges célja, hogy Rinpocse tanításait elérhetővé tegye a magyar érdeklődők számára, ezzel segítve őket, hogy felismerjék lényegiségük határtalan természetét, valamint támogatva a bön buddhista hagyomány fennmaradását a a XXI. században.

 

Ligmincha HU 2200 col kisebb

 

A Ligmincha International nevét Zsang Zsung ősi királyságának Ligmincha királyi dinasztiájáról kapta. Úgy tudjuk, ez a királyság a mai Tibet, észak-nyugati részén helyezkedett el. A Ligmincha pecsét külső körében található felirat a legutólsó Ligmincha király eredeti hivatalos pecsétjéről származik. Jelentése: "A létezés királya, kinek hatalma van a Három Birodalom felett." (Tib.: Kham Chan pa san lig zhi ra rcan). E körön belül tűnik fel a lótusz öt szirma, mely az Ötféle Tudást (rig-gnas-lnga) szimbolizálja, mely nélkül egy művelt emberi lény nem képes teljes életet élni a világon. E körön belül található a nyolcágú csillag, mely a Bön Kilenc Útja közül a megvilágosodáshoz vezető nyolc okozati és gyümölcsöző ösvényét mutatja fel. A pecsét közepén látjuk a tibeti "Á" betűt, mely a kilencedik ösvényt jelöli, az Önfelszabadulás Végső Ösvényét, a Dzogcsent, a Nagy Tökéletességet.

 

gyakorló csoport

Gyakorlatainkat A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán  (Budapest, IX. Börzsöny u. 11) végezzük a sarokdharma teremben minden csütörtökön 18.00-20.00 között.

 

További információ:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://www.facebook.com/ligmincha.hungary