facebook-32   youtube-32
Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak beolvasásakor

LIGMINCHA MAGYARORSZÁG

A Ligmincha Magyarország a Ligmincha International tagjaként a tibeti bön buddhista hagyomány Tenzin Wangyal Rinpocse által képviselt átadási vonalához tartozik. Elsődleges célja, hogy Rinpocse tanításait elérhetővé tegye a magyar érdeklődők számára, ezzel segítve őket, hogy felismerjék lényegiségük határtalan természetét, valamint támogatva a bön buddhista hagyomány fennmaradását a 21. században.

 

ligmincha logo

 

A Ligmincha International nevét Zsang Zsung ősi királyságának Ligmincha királyi dinasztiájáról kapta. Úgy tudjuk, ez a királyság a mai Tibet észak-nyugati részén helyezkedett el. A Ligmincha pecsét külső körében található felirat a legutolsó Ligmincha király eredeti hivatalos pecsétjéről származik. Jelentése: "A létezés királya, kinek hatalma van a Három Birodalom felett." (Tib.: Kham Chan pa san lig zhi ra rcan). E körön belül tűnik fel a lótusz öt szirma, mely az Ötféle Tudást (rig-gnas-lnga) szimbolizálja, mely nélkül egy művelt emberi lény nem képes teljes életet élni a világon. E körön belül található a nyolcágú csillag, mely a Bön Kilenc Útja közül a megvilágosodáshoz vezető nyolc okozati és gyümölcsöző ösvényét mutatja fel. A pecsét közepén látjuk a tibeti "Á" betűt, mely a kilencedik ösvényt jelöli, az Önfelszabadulás Végső Ösvényét, a Dzogcsent, a Nagy Tökéletességet.

 

közösségi gyakorlás

 

tapirica facebook
 

 

Az aktuális gyakorlások témáját minden héten hírlevelünkben, illetve Facebook oldalunkon tesszük közzé, kérjük kövessétek a híreket ott, vagy írjatok nekünk: 

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 https://www.facebook.com/ligmincha.hungary

 

 

Rinpocse rendszeres élő Facebook tanításait a mixlr.com/ligminchamo tolmácscsatornán élőben fordítjuk. További friss információkat a Facebook oldalunkon teszünk közzé, valamint heti hírlevelünkben küldünk.

  

ligmincha magyarország bön buddhista egyesület

A Ligmincha Magyarország – Bön Buddhista Egyesület a Tenzin Wangyal Rinpocse által 25 évvel ezelőtt alapított Nemzetközi Ligmincha tagjaként a bön buddhista hagyomány élő megőrzését, valamint autentikus gyakorlását tűzte ki céljául, Rinpocse útmutatásai alapján. Közösségünk a Jakab Katalin által elkezdett missziót folytatva végzi tevékenységeit A Tan Kapuja Buddhista Egyház tagközösségeként, de 2016 óta már önálló egyesületi formában is.

Tevékenységeink:

  • Tenzin Wangyal Rinpocse internetes tanításainak szinkrontolmácsolása, valamint a tanítások elérhetővé tétele a közösség Facebook vagy a Youtube csatornáján keresztül.
  • Autentikus bön buddhista tanítók meghívása, és tanítások/átadások szervezése.
  • Tenzin Wangyal Rinpocse könyveinek fordítása és kiadása. 
  • Rendszeres gyakorlások szervezése

Az egyesület nyilvántartási száma: 01-02-0016212

Az egyesület adószáma: 18756713-1-43

Az egyesület bankszámla száma: MagNet Bank 16200151-18532614.

Statisztikai számjele: 18756713-9491-525-01